Column van Bianca Wessels

Bianca Wessels

Een nieuwe uitdaging!

Toen ik in 2016 besloot om t.a.v. mijn werkcarrière het roer om te gaan gooien, ben ik de ene na de andere uitdaging met mezelf aangegaan.
Van alle uitdagingen die toen op mijn pad kwamen was het opstarten van het Tussenstaphuis toch wel de grootste uitdaging. Om een uitdaging aan te gaan kwam ik er al snel achter dat samenwerken heel belangrijk is. Ik mocht leren samen te werken met ambtenaren, wethouders, zorgverleners, jongvolwassen, ouders, ondernemers, etc. Daar waar ik het zelf niet kon of niet wist was er altijd wel weer iemand die het dan wel wist of wel kon.
Vorig jaar was het dan zover en kon ik in de zomer van 2019 starten met het Tussenstaphuis.
Ik was dankbaar en blij dat mede door de samenwerking met de gemeente Berkelland mijn plan gerealiseerd kon worden. Met de start kwamen er weer nieuwe uitdagingen op mijn pad en met veel plezier ging ik ze aan.
Toen vorig jaar via Facebook een bericht van de Welzijnsraad Berkelland voorbij kwam waarin zij vroegen naar mensen die lid wilden worden van deze raad, zag ik gelijk een nieuwe uitdaging. Hier zou ik met mijn kennis, kunde, netwerk en ervaringen zeker een steentje kunnen bijdragen aan het welzijn voor nog meer burgers in Berkelland. Na een goed gesprek kreeg ik te horen dat ik welkom was als nieuw lid.
De uitdaging begon als snel met allerlei beleidsstukken die wij als leden door moeten lezen. Wat gebeurt er veel in Berkelland en wat zijn er veel mensen en burgers betrokken bij het welzijn van alle burgers in Berkelland. Die betrokkenheid uit zich door het delen van zorgen over diverse welzijnszaken, nieuwe initiatieven die voorgedragen worden, samenbundelen van krachten van diverse organisaties.
Ook de leden van de welzijnsraad hebben samen zoveel kennis, kunde en ervaring dat ik er van overtuigd ben dat dit ten goede gaat komen aan het welzijn van de burgers in Berkelland.
Met 3 nieuwe leden is er al een uitdaging om elkaar te leren kennen, te ondervinden waarin we elkaar kunnen ondersteunen en versterken. Naast deze uitdagingen zijn er beleidszaken waar wij ook de uitdagingen mogen aangaan. Onlangs nog hebben we een advies mogen uitbrengen over het jeugdbeleid en staan er ook nog een aantal punten op de agenda waar we ons nog in willen verdiepen.
Kortom nog genoeg uitdagingen om met elkaar aan te gaan. Door het samenbundelen van al onze kennis, kunde, ervaringen en vaardigheden gaat dat zeker goed komen. Dit is een uitdaging die mij in ieder geval heel enthousiast maakt.