Column van Marjolijn Piepers Tour de Berkelland

Tour de Berkelland!

Dit jaar bestaat het Kulturhus `t Stieltjen tien jaar en iedereen is welkom om deze mooie kulturhus te komen bekijken. Met recht mogen ze trots zijn, maar Haarlo is niet de enige kern in Berkelland die actief is en een prachtig dorpshuis heeft.

Als Welzijnsraad hebben we het afgelopen jaar (bijna) heel Berkelland bezocht.

We vergaderen in de dorpshuizen in de verschillende kernen en staan elke keer weer versteld hoe actief de inwoners zijn om hun dorpshuis draaiende te houden. De initiatieven die worden genomen om eenzaamheid tegen te gaan, om mensen met elkaar in contact te brengen of om mensen actief te houden.

Het vergaderen op verschillende locaties heeft ons veel gebracht. Zo leren wij niet alleen onze eigen kernen kennen, spreken wij de verschillende belangenorganisaties maar horen wij ook meer lokale welzijnsproblemen. En dat is wat we willen! Een lage drempel, een groep mensen die makkelijk bereikbaar is om uw lokale welzijnsproblemen te melden en te bespreken.

Aankomend jaar gaan we als Welzijnsraad, met drie nieuwe leden, weer het mooie Berkelland rond en hopen wij nog meer mensen en belangengroepen te spreken en het verschil te maken! Hopelijk tot ziens op één van onze openbare vergaderingen.

Marjolein Piepers