Leden

Marjolein Piepers

Vanaf Juli 2020 Voorzitter van de Welzijnsraad

Lid van de Welzijnsraad Berkelland vanaf juni 2017

en ik heb een achtergrond in het onderwijs met als vakgebied sociale en fysische geografie.


Meer lezen?

Werk- en bestuurlijke ervaring

Naast de welzijnsraad zet ik mij ook in voor het project Boekjes & Babbels Borculo vanuit Homestart, Yunio en de bibliotheek.


Marjolein Piepers

 Jokes Reijgersberg-van Grootveld

Secretaris van de Welzijnsraad gemeente Berkelland per juni 2017
Vanaf  juni 2015 mag ik me een inwoner van Eibergen noemen.


Meer lezen?

Werk- en bestuurlijke ervaring

Tot 1 mei 2017 heb ik 45 jaar gewerkt in de reisbranche in diverse functies van reisadviseur tot manager over 13 kantoren.
Reizen en vreemde talen/culturen zijn mijn passie, verder ben ik behulpzaam, leergierig, gedreven, creatief, kunstminnend en als ik iets moet regelen kan ik zo vasthoudend als een terriër zijn.
Tussen 1983-2015 was ik wijk- en buurtcommissielid bij de Gemeente Schiedam, in deze functie kwam ik op voor de belangen van diverse (kwetsbare) bevolkingsgroepen in onze wijk Schiedam Woudhoek. Tevens was ik redacteur van onze wijkkrant “de Kroniek” en redacteur van het duikblad van onze duikvereniging “Triton”.
En omdat ik graag in contact wilde komen met de mensen in mijn nieuwe woonplaats ben ik gastvrouw geworden bij museum de Scheper waar ik sinds kort ook de persvoorlichter ben.

 

 


Jokes Reijgersberg-van Grootveld

 Ada Hartman

Lid van de Welzijnsraad Berkelland sinds juni 2017.

Als jong gepensioneerde wil ik met de ervaring en kennis die ik in mijn recente loopbaan als bestuurder van een zorgorganisatie heb opgedaan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en profilering van de Welzijnsraad.


Meer lezen?

Werk- en bestuurlijke ervaring

Mijn ervaring bestaat uit 30 jaar bestuurder in de zorgsector met in de laatste jaren een volledige nieuwbouw van het zorg-wooncentrum en een aantal zorgwoningen.

Daarnaast heb ik functies gehad in landelijk besturen en commissies zoals bestuurslid landelijke Vereniging van Directeuren in de Zorg – VDZ, Elektronisch Budget Informatie Systeem EBIS en vernieuwing Wet Langdurige Zorg bij Actiz organisatie van zorgondernemers.


Ada Hartman

Hans Voortman

Lid van de Welzijnsraad Berkelland sinds november 2018

Na 45 jaren werken in de zorg, ben ik medio 2016 gestopt. Omdat ik niet actief geweest ben binnen de gemeente Berkelland, wil ik nu graag mijn kennis en ervaring beschikbaar stellen en blijven bijdragen aan leven en welzijn van de medeburgers in de gemeente, waar ik ruim 40 jaren woon.


Meer lezen?

Werk- en bestuurlijke ervaring

Met een verpleegkundige opleiding als basis en de nodige managementsopleidingen heb ik ruim 30 jaren gewerkt in directiefuncties in zorg- en verpleeghuizen op verschillende plaatsen in Nederland.

Naast mijn werk in de zorg, heb ik bestuursfuncties gedaan bij een Stichting Welzijn Ouderen, Algemene Hulpdienst, een thuiszorgorganisatie en bij Dinkellandwerkt [t.b.v. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel ben ik nog tijdelijk voorzitter van de Raad van Economische Aangelegenheden t.b.v.de Zusters Franciscanessen van Denekamp.


Hans Voortman

Marcel Blanken

Lid van de Welzijnsraad Berkelland sinds november 2018 Na ruim 30 jaar in het VMBO actief te zijn geweest, wil ik graag een bijdrage leveren aan de welzijnsraad. Naast mijn docententaak heb ik jaren collega’s geadviseerd / begeleid in het beroepsonderwijs. Buiten het onderwijs heb ik meerdere lokale bestuursfuncties vervuld. Waaronder Voetbalvereniging Rietmolen, WBE 't Achterveld en WerkCafe Berkelland.


Meer lezen?

Werk- en bestuurlijke ervaring

Hogeschool Fontys: Lerarenopleiding Consumptieve Technieken

Universiteit Twente: Toegepaste Onderwijskunde


Marcel Blanken

Bianca Wessels

Lid van de Welzijnsraad Berkelland sinds november 2018
Van oorsprong ben ik jeugdwelzijnswerker. Ik was pedagogisch medewerker op een medisch kinderdagverblijf. Daar heb ik ook jaren deelgenomen in de OR.

 


Meer lezen?

Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest in de jeugdhulpverlening had ik besloten om een switch te maken naar de financiële dienstverlening. Voor mij lag daar de uitdaging om het sociale en zakelijke te laten samenvloeien.
Na 18 jaar een eigen bedrijf te hebben gehad, heb ik in 2016 besloten om weer terug te gaan naar mijn oorspronkelijke roots.De gemeente Berkelland maakte het samen met mij mogelijk om mijn droom, een huis waarin begeleid kamer wonen wordt aangeboden, te verwezenlijken.Om in die tijd mijn netwerk en kennis te verbreden ben ik :-vrijwilliger geworden bij de matchgroep van de Berkellandse uitdaging waar we als groep verbindingen tussen bedrijven en vrijwilligersorganisaties/non-profit organisaties realiseren om zo elkaar te helpen met hulpvragen.

– bij het sociaal domein mantelzorgers gaan mee denken over het wel en wee van de mantelzorgers (jong en oud)
Naast dit alles ben ik boven al ouder. Daar heb ik veel  ervaring op mogen doen als mantelzorger en heb ik veel mogen leren over autisme en adhd.
Nu is de tijd gekomen om alle ervaringen, alle kennis en mijn brede en grote netwerk in te zetten voor Berkellandse gemeente.


Bianca Wessels

Joop Seebus

Lid van de Welzijnsraad Berkelland vanaf januari 2021

Mijn naam is mr. Johannes (Joop) Theodorus Seebus
Ik ben geboren in Gorssel, thans gemeente Lochem.

 


Meer lezen?

Ik heb altijd een sterke band gehad met de Achterhoek. Dit ondanks veelvuldig en langdurig verblijf in het buitenland. Misschien juist daardoor heb ik veel waardering gehouden voor de Nederlandse, en meer in het bijzonder de regionale cultuur en de mensen die hier wonen en werken.

Het instellen van lokale Welzijnsraden worden door de Europese Gemeenschap ten zeerste aangeraden en het is dan ook verheugend dat de gemeente Berkelland al geruime tijd belang hecht aan een sterke vertegenwoordiging. In deze tijd van toenemende regelgeving en complexiteit is een toegankelijke samenleving en overheid voor vele inwoners een lastig vraagstuk en als Welzijnsraad willen wij in dat middenveld een rol spelen.

Ik hoop door mijn ervaring hier het een en ander aan te kunnen bijdragen.

 


Joop Seebus

Joëlle Lammertink

Lid van de Welzijnsraad Berkelland vanaf januari 2021.

Na afronding van de studie Sport- en Bewegingseducatie ben ik gestart als Bewegingsagoog en Beweegbeleid adviseur binnen de organisatie Careaz.

Meer lezen?

‘’Een duik in het diepe, telkens weer’’.

Als persoon duik ik letterlijk en figuurlijk in het diepe, zowel in mijn hobby (diepzeeduiken) als in mijn werk. Dit hoop ik te kunnen vertalen naar mijn functie binnen de Welzijnsraad. Hiermee hoop ik mezelf verder te ontwikkelen als jong professional. Hiernaast streef ik erna om een bijdrage te leveren. Waarbij ik een verbindende factor ben tussen sport, bewegen en kwetsbare doelgroepen binnen het gemeentelijke bestuursorgaan van Berkelland.

 

 


Joëlle Lammertink

Marja Schulenberg-van der Werf
Ambtelijke ondersteuning Welzijnsraad Berkelland sinds 2013
Ik ben parttime werkzaam bij de gemeente Berkelland als notuliste en
administratief medewerkster en vind het mooi om de Welzijnsraad op die
manier te mogen begeleiden


Meer lezen?

Werk- en bestuurlijke ervaring
1977 – 1981 administratief medewerkster en later secretaresse bij een agenturenhandel in Zutphen
1981 tot heden administratief medewerkster en notuliste respectievelijk bij de gemeenten Borculo en Berkelland
1999 tot heden als vrijwilliger medeoprichter en secretaris van de St. voor Cultuur, Sport en Spel ter bevordering van de leefbaarheid in Borculo
2002 tot heden als vrijwilliger medeoprichter en bestuurslid van de St. 3e Berkelcompagnie en Ver. Vrienden van de 3e Berkelcompagnie, ter bevordering van activiteiten langs de Berkel van bron tot monding

img_3447-marja-schulenberg

Marja Schulenberg